Kaljurand: Eesti panustab rahvusvahelise turvalisuse tõstmisesse küberruumis

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Marina Kaljurand Tallinnas e-valitsemise konverentsil 2016
Välisminister Marina Kaljurand Tallinnas e-valitsemise konverentsil 2016 Foto: Välisministeerium

Välisminister Marina Kaljurand ütles täna Tallinnas e-valitsemise konverentsil kõneldes, et Eesti peab küberturvalisust, info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate ning e-valitsemise arendamist oluliseks nii Euroopa Nõukogu kui Euroopa Liidu eesistumisel.

Ta lisas, et Eesti osaleb tuumikliikmena rahvusvahelises internetivabaduse koalitsioonis, mille eesmärgiks on inimõiguste ja põhivabaduste kaitse internetis.

Välisminister kutsus üles liituma täna E-riigi Akadeemia poolt avalikustatud riikliku küberturvalisuse indeksiga.

«Rahvusvahelise ja riigisisese küberturvalisuse huvides peame kasutama iga võimalust, et tõsta riikide küberturvalisuse võimekust. See on nii valitsuste kui ka inimeste huvides,» ütles Kaljurand.

Kaljurand tunnustas ka E-riigi Akadeemia rolli Eesti e-kogemuse jagamisel. «E-riigi Akadeemia on viinud läbi projekte enam kui viiekümnes riigis, sealhulgas mitmetes meie arengukoostöö sihtriikides,» ütles välisminister.

«IKT lahenduste edukas rakendamine eeldab seaduslikku raamistikku ja valitsuste valmisolekut tehnoloogiate kasutuselevõtuks. Me peame püüdlema selle poole, et IKT ei jääks vaid jõukamate riikide pärusmaaks,» rõhutas Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles