Täna autasustati Liibanonist naasnud rahuvalvajaid

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estpla-20 kaitseväelaste autasustamine.
Estpla-20 kaitseväelaste autasustamine. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hannes Hanso andis täna üle missioonimedalid eelmisel nädalal Liibanonist rahuvalvemissioonilt UNIFIL naasnud kaitseväe jalaväerühma Estpla-20 kaitseväelastele.

Kaitseminister  ütles medaleid üle andes, et Eesti tagab UNIFILi missioonil osaledes oma julgeolekut, näidates üles solidaarsust oma liitlastega.

Hanso sõnas, et oma riigi kaitsmisel toetume me mitte ainult enda kaitsevõimele, vaid usaldame selles ka liitlasi.

«Et liitlased oleksid valmis meid aitama, peame meie omakorda mõistma ka nende julgeolekualaseid muresid, ning paljud neist asuvad teisel pool Vahemerd,» lisas Hanso.

Hetkel panustab Eesti julgeolekusse Liibanonis ja Malis ning taotlemisel on ka mandaat toetamaks liitlasi Iraagis, rääkis minister.

Estpla-20 osales kuuekuulisel rahuvalvemissioonil UNIFIL Lõuna-Liibanonis Soome-Iiri ühispataljoni koosseisus. Ühtekokku tegid Estpla-20 kaitseväelased oma rotatsiooni jooksul 474 erinevat patrulli, millest ligi pooled olid öised.

Koju saabunud jalaväerühma Estpla-20 vahetas välja jalaväerühm Estpla-21, mis jätkab samuti teenistust ühes kompaniis koos Soome kaitseväelastega. Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL ligi 40 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles