Herkel: Jõks on meie esialgne eelistus, mitte lõplik seisukoht

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogus kaheksa saadikuga esindatud Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul eelistab fraktsioon presidendikandidaadina endist õiguskantslerit ja praegust vandeadvokaati Allar Jõksi, kuid see on alles esialgne eelistus, mitte erakonna seisukoht.

Herkel ei soovinud avalikustada, kas Vabaerakonna fraktsioonis toimus presidendikandidaadi üle hääletus ja kui, siis millise tulemusega see lõppes.

Tema sõnul kerkis Jõks Vabaerakonna kohtumistest esile, kuid tegu on fraktsiooni esialgse eelistuse, mitte lõpliku seisukohaga. «See on selline mitteametlik indikatsioon, millel on kahtlemata avalikkusele teatav mõju, aga protseduuride seisukohalt on see liiga varajane,» ütles ta.

Herkeli sõnul valib üldkoosolek Vabaerakonnale pühapäeval uue juhatuse, kellega koos vajab presidendivalimiste teema arutamist.

Jõksi toetamisest teatas eile ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus ja 14-liikmeline fraktsioon, kes esitavad tema kandidatuuri pühapäeval kogunevale erakonna volikogule. Presidendikandidaadi ülesseadmiseks on riigikogus vaja vähemalt 21 ja presidendi valimiseks vähemalt 68 häält.

Parlamendis toimub presidendivalimiste esimene voor augusti lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles