Rahvaliit tahab peaministriks Jaan Tootsi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toots
Jaan Toots Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu juhatus esitas partei peaministrikandidaadiks aja jooksul mitmete skandaalidega meedias pildil olnud ärimehe Jaan Tootsi, kes kandideerib ühtlasi partei esinumbrina Ida-Virumaal.

Toots ütles Postimees.ee’le, et ei astu siiski erakonda ning võtab peaministrikandidaadiks saamist pigem poliitilise mänguna.

«Me anname kõik aru, et Rahvaliit ei ole nende parteide hulgas, kes sinna küündiks, aga see on poliitiline mäng, et igal parteil peab olema üks esindaja ümarlaua ümber, kes seda funktsiooni täidab,» rääkis ta.

Erakonna üldnimekirja esinumbriks Toots siiski ei saa, vaid peab leppima Postimees.ee andmetel neljanda kohaga. Toots pole varem ühtegi erakonda kuulunud.

Ta ütles, et kandideerib Ida-Virumaal, kuna tal on palju kogemusi transiidi vallas ning muretseb sealsete inimeste töökohtade pärast.

Rahvaliidu valimisnimekirja kinnitab pühapäeval Tallinnas hotellis Salzburg kogunev erakonna volikogu.

Toots on ettevõtja Urmas Sõõrumaale kuuluva kinnisvaraarendusfirma Rotermann Grupi juhatuse esimees ning kaubandus-tööstuskoja juhatuse liige.

Varem on ta juhtinud eriteenistust, olnud siseministeeriumi kantsler ja politseiameti peadirektor, samuti Tallinn Sadama juhatuse esimees ning vene taustaga transiidifirma Transgroup Investi nõukogu esimees.

Ta on Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige ning Eesti Jalgratturite Liidu president.

Europarlamendi valimistel toetas Toots rahaliselt üksikkandidaat Indrek Tarandit, tehes 39 500-kroonise annetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles