PPA: liikluses on sel aastal hukkunud 27 inimest

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HUKKUNUGA AVARII TARTUMAAL
HUKKUNUGA AVARII TARTUMAAL Foto: Kristjan Teedema

Liikluses on tänavu viie kuuga juhtunud üle poole tuhande inimkannatanuga liiklusõnnetuse. Nende tagajärjel sai surma 27 ja vajas arstide abi ligi 700 inimest, teatas politsei- ja piirivalveamet. 

Ligi kahesajas sel aastal juhtunud liiklusõnnetustes oli üheks osapooleks jalakäija või jalgrattur. Kokku kaotas elu 11 jalakäijat, kellest kolm põrkasid kokku bussi või veoautoga. Surma sai ka kaks jalgratturit.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe sõnul sai maikuus toimunuga taas kinnitust, et raskete tagajärgedega liiklusõnnetusi juhtub just ilmastiku ja teeolude paranedes. «Mais ei olnud ühtegi päeva, kus keegi liikluses kannatada ei saanud. Suure osa inimkannatanuga õnnetuste taga on liigne kiirus, joobes juhtimine ja turvavarustuse mittekasutamine, vahel ka tähelepanematus,» ütles Tikerpe.

Kuigi mais hukkus liikluses mullusega võrreldes kolm inimest vähem, on iga inimese surm liiast. «Juhtus kaks traagilist liiklusõnnetust, kus kummaski kaotas elu väikelaps. Kiltsi lennuväljal korraldatud ebaseadusliku kiirendusvõistluse tagajärjel suri pealtvaataja, sest ei järgitud ohutusnõudeid,» sõnas Tikerpe. «Eelmine kuu sõitis maanteelt välja sõiduauto, mille roolis oli ilmselt väsinud juht ning hukkus kaasreisija. Põhjus, miks väsinuna sõidetakse, ei kaalu eales üles sellega kaasnevaid riske.»

Tikerpe paneb südamele, et rikkumised ja tähelepanematus suurendavad õnnetusse sattumise riski. «Liikleja üks rikkumine võib kaasa tuua rasked tagajärjed. Peame kõik järgima piiranguid, et ära hoida õnnetusi ja säästa hindamatuid elusid,» ütles ta. Tikerpe loodab, et ka suvisel puhkuste perioodil liigeldakse turvaliselt ning ei seata end ega teisi ohtu.

Viie kuuga eemaldati liiklusest ligi 3000 alkoholi tarvitanud juhti, neist enam kui 1200 osas alustati kriminaalmenetlust.

2016. aasta liiklusstatistika.
2016. aasta liiklusstatistika. Illustratsioon: PPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles