Simson: Kaljurannal on üks tugevamaid mandaate presidenditooli taotlemisel (4)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna fraktsiooni kohtumine presidendikandidaat Marina Kaljurannaga
Keskerakonna fraktsiooni kohtumine presidendikandidaat Marina Kaljurannaga Foto: Keskerakond

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni kohtumisel potentsiaalse presidendikandidaadi Marina Kaljurannaga tekkis suurim diskussioon tema sisepoliitilise kogemuse üle arutlemisel.  Kadri Simsoni hinnangul on Kaljurannal teistega võrreldes üks tugevamaid mandaate presidenditooli taotlemisel.

Fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul kulges kohtumine sõbralikus õhkkonnas. Suurim diskussioon kerkis kandidaadi sisepoliitilise kogemuse üle arutledes.

Meie jaoks on tähtis, et tulevane Eesti Vabariigi president oleks ennekõike siseriiklikult pädev ning omaks märkimisväärset autoriteeti.

«Marina Kaljuranna tugevus seisneb vaieldamatult välispoliitilistes küsimustes ning ka rahvas teab teda peamiselt tugeva diplomaadi ning välisministrina. Selles vallas küsimust pole. Selgusetu on aga tema tugevus ja positsioon sisepoliitikas,» märkis Simson.

«Meie jaoks on tähtis, et tulevane Eesti Vabariigi president oleks ennekõike siseriiklikult pädev ning omaks märkimisväärset autoriteeti. Uurisime Marina Kaljurannalt, kas ja kuidas plaanib ta end presidendiks saades kehtestama hakata ning millisena näeb tema Eesti tulevikku,» rääkis Simson

Simson osutas ka tähelepanu, et Marina Kaljurannal on tuntav Reformierakonna toetus. «Eesti poliitika vajab tänasest enam naisi juhtivatele positsioonidele ning selles valguses tuleb Kaljuranna ponnistusi toetada. Kui võrrelda Marina Kaljuranda mõne teise väljakäidud kandidaadiga, siis julgen väita, et tal on üks tugevamaid mandaate presidenditooli taotlemisel,» arvas Kadri Simson.

Rääkides Keskerakonna enda kandidaatidest sõnas Simson, et selles küsimuses saabub lõplik selgus juba üsna pea, täpsemalt 11. juunil toimuval erakonna volikogul.

«Keskerakonnast on kerkinud mitu tugevat kandidaati, kelle vahel teeb erakonna volikogu valiku juba 11. juunil. On selge, et kui me otsustame erakonnana enda kandidaadiga välja tulla, siis me kõik toetame seda inimest. Keskerakond on Eesti suurim erakond ning meie inimesed ootavad, et me näitaksime presidendi valimiste kontekstis initsiatiivi. Samas on selge, et me peame jätkuvalt kohtuma ka teiste erakondade kandidaatidega, et olla kursis nende vaadete ning seisukohtadega ja omada ülevaadet, mida võiks neilt presidendina oodata,» lõpetas Simson.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles