Lavrov kritiseeris Eestit ja Lätit venelaste diskrimineerimise pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov täna välisministeeriumis, kus leidis aset tema iga-aastane kokkuvõttev pressikonverents.
Sergei Lavrov täna välisministeeriumis, kus leidis aset tema iga-aastane kokkuvõttev pressikonverents. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov kritiseeris Eestit ja Lätit venelastest kaasmaalaste diskrimineerimise tõttu.

Eestis peavad seadused kehtima kõigi jaoks ja ei tohi olla inimesi, kelle õigusi on kahjustatud, vahendas ministri sõnul RIA Novosti.

Sel moel kommenteeris Lavrov grupi Europarlamendi saadikute ettepanekut, kelle eesotsas oli väliskomisjoni liige Kristiina Ojuland, kehtestada sanktsioonid Venemaa ametnike vastu, kes on seotud ettevõtja Mihhail Hodorkovski vangistamisega maksupettuste süüdistusel.

Lavrov rääkis ajakirjanikele, et Ojulandi sõnul peab Venemaa kodanikel nagu kõigil teistel eurooplastel olema õigus elada maal, kus austatakse inimõigusi ja kus seadus kehtib kõigi jaoks.

«Ma olen sellega nõus. No ma tahaks väga, et ka Eestis kehtiks seadus võrdselt kõigi jaoks ja et seal ei oleks inimesi, kelle õigusi on kahjustatud Eesti seaduste järgi,» ütles minister.

Lavrovi sõnul on vastuvõetamatu, kui ligi saja tuhande inimese kohta öeldakse mittekodanikud.

«Euroopa Liidu jaoks on see lihtsalt piinlik – omada enda ridades sellist kategooriat inimesi, kelle õigusi on kahjustatud,» rääkis ta ja lisas, et Venemaa oma positsiooni ei muuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles