Fotod: alaealiselt tüdrukult seksi ostmises süüdi mõistetud mehed kohtusaali tulla ei julgenud (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus tunnistas täna seitse meest süüdi 17-aastaselt neiult seksi ostmises ja mõistis neile tingimisi karistused.

Seitsmest mehest oli kohtusaali otsuse kuulamiseks kohale tulnud vaid üks süüdistatavatest, Rannar Himma.

Rein Miller tunnistati süüdi alaealiselt seksi ostmises, ent mõisteti õigeks paragrahvis, mille alusel teda süüdistati ka inimkaubanduses alaealise ärakasutamise eesmärgil, kuna tema süü ei leidnud tõendamist. Reinu karistati üheaastase tingimisi vangistusega üheaastase katseajaga.

Aivar Kull tunnistati süüdi alaealiselt seksi ostmises ja tulirelva helisummuti ebaseaduslikus käitlemises. Talle mõisteti liitkaristusena üheaastane tingimisi vangistus üheaastase katseajaga.

Toomas Tölp, Peep*, Rannar Himma, Arvi Ööbik ja Jaan Muutra tunnistati süüdi alla 18-aastase isikuga rahalise tasu eest või mis tahes muu hüve eest suguühtesse astumises või muu sugulise iseloomuga teo toimepanemises ning kõik mehed said karistuseks üheaastase tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga.

Saalis kohal olnud meeste kaitsjad ütlesid, et nende kaitse tugines sellele, et seksiostjad ei teadnud, et tegu polnud täisealise tütarlapsega. 

«Ei ole ühtki tõendit, mis süüdistust kinnitaks. See täisealine tütarlaps ise ka kinnitas, et ta on täisealine,» ütles Toomast kaitsnud vandeadvokaat Veljo Viilol. «Nad valetasid ja pidevalt töötasid selle nimel, et inimesed ei saaks teada, et nad on alaealised,» lisas teine kaitsja alaealise tüdruku ja teda kupeldanud 17-aastase Egerti kohta.

Küsimusele, miks mehed ise oma otsust kuulama ei tulnud, vastas Viilol, et seadus ei nõua kohtualuse kohalviibimist otsuse kuulutamisel. «Ma ei oska öelda, miks nad ei tulnud,» lausus Viilol ja lükkas ümber väite, et kaitse seda neile soovitas.

Seda, kas nad otsuse edasi kaebavad, otsustavad kaitsjad pärast motiveeritud kohtuotsusega tutvumist.

Ükski mees end kohtus süüdi ei tunnistanud. Kokku esitati kriminaalmenetluse käigus süüdistus 11-le mehele.

8. aprillil mõisteti samas kriminaalasjas kokkuleppemenetluse käigus oma tüdruksõbra kupeldamise eest süüdi juba 17-aastane Egert.

Egert sai karistuseks kaheaastase vangistuse, millest kohesele ärakandmisele kuulus ligi üheksa kuud ning ülejäänud vangistuse osa ei pöörata täitmisele, kui Egert ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Tänaseks on Egert juba vanglast vabanenud ja kinnitab jätkuvalt, et tema oma pruuti prostituudiks ei sundinud, kuid ei eita, et otsis ka ise tüdrukule kliente.

Samas kokkuleppemenetluses mõisteti süüdi ka Egerti kupeldatud tüdrukult seksi ostnud 63-aastane Tiit, keda karistati tingimisi 4 kuu pikkuse vangistusega kahe aasta pikkuse katseajaga. Kokkuleppemenetluses mõisteti paari nädala eest süüdi veel Taavi Teesalu ja Jaan Kelder.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles