Tsahkna manitseb Kilki erakonnast lahkuma (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Margus Tsahkna sõnul peaks täna kriminaalsüüdistuse saanud ärimees Rein Kilk erakonnast lahkuma.

«Minu seisukoht on, et Rein Kilk peab erakonnast lahkuma. Erakonna peasekretär võtab temaga lähiajal ühendust. Erakonnast lahkumine võiks toimuda Kilgi enda initsiatiivil,» ütles Tsahkna ERRi uudisteportaalile.

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas täna, et üldmenetluse korras saadeti kohtusse kriminaalasi, milles esitati süüdistus viiele isikule, kellest üks on ettevõtja Rein Kilk. Kilki süüdistatakse AS Pere maksejõuetuse põhjustamises.

Kilgi sõnul on ta süüdistuse materjalidega vaid põgusalt tutvunud. «Põhimõtteliselt seisneb süüdistus 100 protsenti emaettevõttele kuuluva tütarettevõtte tegemises,» ütles Kilk lühikeses kommentaaris Postimehele.

Tsahkna väljaütlemist ei osanud Kilk veel kommenteerida.

Kriminaalasja materjalidest selgub, et 2012. aasta veebruaris olukorras, kus aktsiaselts ei olnud võimeline enam täitma oma kohustusi, otsustasid aktsiaseltsi nõukogu liikmed asutada tütarettevõtte ja tõsta sinna üle aktsiaseltsile kuuluvad kinnisasjad koos tehase sisseseadega ning kaubamärgid, teatas prokuratuur.

Samas jätsid nõukogu liikmed kindlaks määramata tehingu tingimused ega kontrollinud, millistel tingimustel juhatus kinnistud ja kaubamärgid võõrandab ning kas juhatus tagab võõrandajale müügihinna laekumise.

Süüdistuse kohaselt sõlmis aktsiaseltsi juhatuse liige nõukogu otsuse alusel varatu tütarettevõttega kinkelise iseloomuga kinnistuste ja kaubamärkide müügilepingu alla vara turuhinna ning ostuhinna laekumist tagamata.

Kogu majandustegevuseks vajaliku vara võõrandamisega, millest aktsiaseltsile raha ei laekunud, põhjustati aktsiaseltsi maksejõuetus. 2012. aasta oktoobris kuulutas kohus välja aktsiaseltsi pankroti.

Kohus ei ole veel eelistungi toimumise aega määranud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles