President andis Valeri Saarele kindralmajori auastme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Saar.
Valeri Saar. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilves andis brigaadikindral Valeri Saarele kindralmajori sõjaväelise auastme.

Kindralmajor Valeri Saar teenib alates 2012. aastast Eesti sõjalise esindajana Euroopa Liidu ja NATO juures. Lähiajal vahetab Saare sel ametikohal välja kommodoor Igor Schvede.

Saar on lõpetanud Žitomiri kõrgema õhukaitse raadioelektroonika sõjakooli, Harkivi õhukaitse akadeemia akadeemilised kursused, Bundeswehri staabi- ja juhtimisakadeemia Saksamaal ning kursused NATO kaitsekolledžis ja Balti kaitsekolledžis.

Kindralmajor Saar on teeninud Eesti kaitseväes selle algusest. Ta on teeninud üksiku raadiotehnilise õhukaitsepataljoni ülema, õhuväe staabi ülema, kaitsejõudude peastaabi ülema asetäitja ning staabiülema asetäitjana NATO treeningmissioonil Iraagis.

Kindralmajor Saar on pälvinud Kotkaristi III ja IV klassi teenetemärgid, samuti kaitseministeeriumi, kaitseväe ja Kaitseliidu teenetemärke.

Eestis on tegevteenistuses kokku kaheksa kõrgemat ohvitseri, neist kõrgeima auastmega on kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Kõrgematest ohvitseridest on tegevteenistuses kindralmajorid Neeme Väli ja Valeri Saar, brigaadikindralid Peeter Hoppe, Meelis Kiili ja Indrek Sirel ning kommodoor Igor Schvede. Mereväe kommodoori auaste vastab maaväe brigaadikindrali auastmele.

Eesti kaitseväes on neli kõrgema ohvitseri auastet – brigaadikindral, kindralmajor, kindralleitnant ja kindral. Tegevteenistuses praegu ühtegi kõrgeimas auastmes ohvitseri - kindralit või admirali, ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles