Inara Luigas lahkub SDE peasekretäri kohalt (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas.
Inara Luigas. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Aasta aega Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretärina töötanud Inara Luigas lahkub ametist.

Uue peasekretäri kinnitab homme Jõhvis kogunev erakonna üldkogu SDE esimehe Jevgeni Ossinovski ettepanekul. Uueks peasekretäriks võib saada erakonna Lasnamäe osakonna esimees ja riigikogu fraktsiooni nõunik Kristen Kanarik, kes Ossinovski sõnul tunneb erakonda ning on hästi kursis nii riigikogu kui ministeeriumide töökorraldusega.

Luigas põhjendas ametist lahkumist viimase aasta töömahukusega. «Olen otsustanud, et veidi enam kui aasta enne järgmisi valimisi on õige aeg teatepulk üle anda,» ütles ta ning lisas erakonna pressiesindaja teatel, et aastale tagasi vaadates valdavad teda vaid soojad tunded. «Meie organisatsioon on tugev ja mis peamine, me oleme üksmeelne ning selgelt tulevikule orienteeritud erakond,» ütles ta.

Ossinovski sõnul on Luigas hoidnud tervet erakonda alates väikseimatest osakondadest kuni Toompeani välja, tuletanud juhtpoliitikutele meelde kohalikke muresid ning seisnud tugeva sisedemokraatia eest. Tema sõnul on peasekretäri amet väga ajamahukas ja nõuab inimeselt palju. «Inara töökus ja pühendumus on kadestamisväärsed, kuid mõeldes viimase aasta töö intensiivsusele, mõistan puhtinimlikult tema soovi,» lausus ta.

SDE peasekretäri ülesanne on korraldada erakonna igapäevast juhtimist. Muu hulgas peab peasekretär esitama põhikirja kohaselt tulude-kulude aruandeid, valmistama ette erakonna eelarveid, organiseerima erakonna palgaliste töötajate tööd ja korraldama juhatuse otsuste täitmist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles