Vabariigi valimiskomisjoni esimeheks sai Meelis Eerik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VVK liikmed.
VVK liikmed. Foto: Tairo Lutter

Vabariigi valimiskomisjoni (VVK) uus koosseis valis täna oma esimeheks Harju maakohtu kohtuniku Meelis Eeriku ja aseesimeheks riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolöri Airi Mikli.

2002. aastast komisjoni kuulunud ja viimased neli aastat VVK aseesimehena töötanud Eerik ütles, et on komisjoni ülesannetega hästi kursis ning soovib panustada VVK töösse ka edaspidi. «Lähiajal on lisaks erinevate valimiste korraldamisele tähtsaim ülesanne valimishaldusliku reformi lõpetamine ja 1. jaanuarist valimiste korraldamise funktsiooni üleandmine riigi valimisteenistusele,» lausus ta VVK teatel.

Iseseisvalt tegutsev riigi valimisteenistus luuakse riigikogu kantselei struktuuriüksusena praeguse valimiste osakonna baasil. VVK ülesandeks jääb edaspidi hääletamis- ja valimistulemuste kindlakstegemine, kaebuste lahendamine ja valimiste järelevalve.

Lisaks Eerikule ja Miklile kuuluvad neljaks aastaks nimetatud ja üleeile tööd alustanud VVK koosseisu Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Meelika Aava, õiguskantsleri kantselei direktor Olari Koppel, juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar, riigikogu kantselei õigus- ja analüüsiosakonna nõunik Katre Tubro ning riigikantselei istungiosakonna juhataja Aivar Rahno.

Eelmise koosseisuga võrreldes muutus komisjonis ainult riigikogu kantselei esindaja, kelleks varem oli riigikogu kantselei asedirektor, alates aprillist VVKd juhtinud Aaro Mõttus. Temast saab uues koosseisus riigikogu kantseleid esindava Tubro asendusliige.

Teisi komisjoni liikmeid asendavad vajadusel Tallinna halduskohtu kohtunik Monika Laatsit, Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Indrek Parrest, õiguskantsleri vanemnõunik Liina Lust, riigikontrolli õigusnõunik Rait Sannik, juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ja riigikantselei õigusloomeosakonna nõunik Margit Redi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles