Pildid: kaitseministeerium autasustas USA ohvitsere

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov andis täna kaitseministeeriumi teeneristi III klassi medalid üle Ameerika Ühendriikide kolonelleitnandile William McNicolile ja kapten Daniel Griffinile.

Ministeeriumi teatel said USA ohvitserid medalid ennekõike eeskujuliku panuse eest kahe riigi vahelise sõjalise koostöö arengusse.

Vseviov ütles medaleid üle andes, et suuresti on just täna autasustatud kahe ohvitseri aktiivne panus selle taga, mida on Eesti ja Ameerika Ühendriikide vahelises kaitsekoostöös viimastel aastatel saavutatud.

«Kolonelleitnant McNicoli ja kapten Griffini panus Eesti riigikaitse arengusse on olnud väga nähtav ja oluline. Paljuski just nende töö tulemusel on Eestisse jõudnud nii USA maaväe üksused kui ka õhuväe lennukid,» ütles kaitseministeeriumi kantsler.

Kolonelleitnant McNicol on teeninud Eestis USA saatkonna kaitsealase koostöö koordinatsiooni osakonna ülemana alates 2014. aastast. Muu hulgas on tema vastutusalas olnud Ameerika Ühendriikide maaväe üksuste roteeruv kohalolek, USA poolt Eestisse rajatavate taristuprojektide koordineerimine ning USA erinevate valitsusfondide vahendite planeerimine Eestis.

Kapten Griffin on Marylandi Rahvuskaardi ründelennuki A-10 piloodi ja kontaktohvitserina taganud Eesti ja USA õhuvägede koostöö arendamist. Kapten Griffin on aidanud kaasa sellele, et Ämarisse on viimase kahe aasta jooksul jõudnud rohkem USA õhujõudude personali, lennutehnikat ja investeeringuid kui kunagi varem.

Koostöös Marylandi rahvuskaardi ekspertidega on Griffin koordineerinud ka Ämari lennubaasi võimalikku edasist arendamist vastavalt USA ja Eesti õhuväe vajadustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles