Piusal avati kaasaegne piirivalvekordon

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaal Meremäe vallas Võmmorski külas avati täna ametlikult vastvalminud Piusa piirivalvekordon, mis on üks Eesti maismaa piirivalve tugipunktidest ja oluline baas ka piirivalve eriüksusele.

Piusa piirivalvekordon avati tähelepanuväärsel päeval, kuna 23 aastat tagasi, 3. juunil 1993 lahkus Eestist viimane Vene piirivalvur.

Kordoni kompleksi kuulub peahoone, sõidukite varjualune ja kennelihoone ehk koerte maja.

Piusa piirivalvekordoni avamisel osalesid siseminister Hanno Pevkur, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, Võru maavanem Andres Kõiv, Piusa kordoni juht Valmar Hinno ja Riigi Kinnisvara ASi esimees Urmas Somelar.

Riigi Kinnisvara AS ja Nordecon AS sõlmisid lepingu Piusa piirivalvekordoni hoonete rekonstrueerimiseks 2015. aasta veebruaris. Hoone arhitekt on Magnar Meinart, ehitusprojekti on koostanud AS Amhold.

Uue piirivalvekordoni rajamise kogumaksumuseks kujunes 4,62 miljonit eurot. Kolmekorruselise peahoone ja abihoonete suurus kokku on enam kui 2500 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles