Eesti ei kavatse takistada Ukraina-vaenuliku filmi näitamist (25)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp ja iseseisvuse monument
Ukraina lipp ja iseseisvuse monument Foto: SCANPIX

Kultuuriminister Indrek Saar selgitas oma vastuses Ukraina suursaadiku kirjale, et sõnavabadust austav Eesti ei plaani hakata takistama Donbassi separatistide seisukohast vändatud filmi näitamist oma territooriumil.  

«Eesti kui demokraatlik õigusriik austab sõnavabadust kui ühte põhivabadust, eeldusel, et see pole vastuolus kehtivate seadustega ning ei ole käsitletav vaenu ja vägivalla õhutamisena,» edastas kultuuriministeeriumi kommunikatsiooninõunik Kai-Ines Nelson reedel BNS-ile.

Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky pöördus sel nädalal Eesti võimude poole palvega mitte lubada Itaalia režissööri Sara Reginella filmi «Donbassi aastaajad» (Donbass Seasons) näitamist Eestis.

«Kultuuriminister Saar võttis Ukraina suursaadik Kryzhanivsky kirja sisu teadmiseks ja tänas suursaadikut edastatud info eest,» edastas ministeeriumi kommunikatsiooninõunik. «Minister tunnustas ja tänas Ukraina suursaadikut tihedate Eesti-Ukraina suhete ja senise hea koostöö eest, mille viimase näitena tõi kultuuriminister välja hiljutise viikingiaegse mõõga piduliku tagastamise Ukraina ametivõimudele mai alguses. Minister väljendas ühtlasi kindlust, et sõbralikud kahepoolsed suhted, mis on kantud konstruktiivse koostöö vaimust, jätkuvad ka edaspidi,» lisas Nelson.

Kryzhanivsky kinnitusel käis Reginella Donbassis filmi tegemas illegaalselt ning tema film kujutab endast osa Venemaa ideoloogilisest hübriidsõjast. Selle sihiks on näidata heas valguses Donbassi separatiste ning eitada Venemaa sõjalist agressiooni Ukraina vastu, kirjutas suursaadik.

«Arvestades Ukraina ja Eesti vahelisi sõbralikke suhteid, hindaksin ma kõrgelt seda, kui Eesti pool astuks vajalikud sammud, et teha võimatuks filmi näitamise Eestis, kui sellised plaanid peaksid ilmnema,» kirjutas Ukraina suursaadik.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles