Magushapu siga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magushapu siga
Magushapu siga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
u 20 minutit

350 g õhukesteks viiludeks või ribadeks lõigatud seafileed (võid kasutada ka hakkliha)
1 sl maapähkliõli
0,5 dl sojakastet
0,5 dl purustatud konserveeritud tomateid (valmistoode nimetusega passata on müügil ka Rimi riiulitel)
1 sl veiniäädikat
1 sl pruuni suhkrut
1,5 dl ananassimahla
1 purustatud küüslauguküüs
2 sl maisitärklist
1 sektoriteks lõigatud sibul
1 viilutatud paprika
1 õhukeselt viilutatud porgand
100–200 g poolitatud kirsstomateid
1 väike purgitäis (175–200 g) ananassikonservi tükkidena või tükeldatud värsket ananassi
 

Sega plastkarbis sealihatükid, 1 sl maisitärklist ja 2 sl sojakastet. Tõsta 10 minutiks külmikusse tahenema. Ülejäänud soja klopi suhkru, 1 sl maisitärklise, purustatud küüslaugu, ananassimahla, äädika ning tomatikastmega ühtlaseks.

Kuumuta (vokk)pannil 2 tl maapähkliõli ja prae sealiha portsukaupa mõlemalt poolt pruunikaks. Tõsta taldrikule ootele. Puhasta pann paberrätiga, kuumuta 1 tl õli. Prae sibulat, porgandit ja paprikat 4–5 minutit. Lisa praetud liha, tomatipoolikud, ananass ja klopitud kaste. 3–4 minuti pärast on roog serveerimiseks valmis. Paku nuudite või aurutatud riisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles