Arnold Rüütel: väikses riigis võiks rahvas presidendi valida (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Liis Treimann

EKRE auesimees, president Arnold Rüütel leiab, et eelolevatel presidendivalimistel tuleks anda võimalus nooremale generatsioonile, seega ta ise uuesti kandideerida ei tahaks. EKRE võimaliku kandidaadi Mart Helme šansse peab Rüütel heaks ja toetab teda.

Tema hinnangul ei oleks sugugi kummaline, kui temavanune poliitik presidendiks kandideerida sooviks, sest mitmed Euroopa riigipead on olnud küpses vanuses, kuid lisas, et õige on anda võimalus noorematele, vahendas ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

On teretulnud, et Eesti riigipea kohale on pürgimas nõnda arvukalt inimesi, arvas Rüütel, kes EKRE auesimehena peab erakonna esimehe Mart Helme võimalusi presidendiks saada heaks.

«Teda on üldsus toetanud ja seetõttu - eeldusel, et valimine läheb üldkogule - ei ole välistatud, et ta võib küllalt suure häältekoguse saada,» lausus Rüütel ja kinnitas, et toetaks Helmet kindlasti.

Kümne aasta eest Eesti riigipea ametiaja lõpetanud Arnold Rüütel sooviks presidendivalimiste seadusesse vaid üht olulist täiendust. «Ma arvan, et õige on, et meie väikseses riigis valiks presidendi rahvas,» sõnas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles