Ministeerium nõuab lastehaiglalt osa toetusi tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Toomas Huik

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis välja käskkirja, millega nõuab Tallinna lastehaiglalt osaliselt tagasi Norra toetused projekti «Vaimse tervise keskuse loomine» juures aset leidnud rikkumise tõttu.

Tervise tänava äärse parkla tööprojekti koostamise ning parkla välisvalgustuse ja sademetevee kanalisatsiooni projekteerimise teenuse hankimisel on lastehaigla küsinud suuliselt ühe pakkumuse ning võrreldavaid hinnapakkumusi võtnud ei ole.

ConArte OÜ-ga suuliselt sõlmitud lepingu kogumaksumus on 6426 eurot, selgub toetuse tagasinõudmise otsuse põhjendustest. Tagasimaksete määruse kohaselt võib tagasi nõuda kuni 10 protsenti hankelepingule eraldatud toetusest, kui selle korraldamisel ilmneb riigihangete seaduses sätestatud nõuete rikkumine.

Norra rahvatervise toetuste programmist rahastatud projekti raames aset leidnud rikkumise tõttu nõuab ministeerium projekti maksumusest tagasi 642 eurot ja ning vähendab projekti eelarvet sama summa võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles