Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas tekkis uus põleng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng. Foto: Päästeamet

Ida-Virumaal Illuka vallas asuva Kuningaküla lähistel laupäeval puhkenud metsatulekahju piirkonnas avastati pühapäeva pärastlõunal uus metsapõleng, teatas päästeamet. Esmaspäeva hommikul kell 5 kustutustööd jätkusid.

Pühapäeva õhtul kella 16.30 paiku teatas päästeamet, et Kuningakülas avastati uus metsapõleng. Kui esialgu hinnati tulekahju pindala suuruseks ligi kuus hektarit, siis kella 17.00 ajal teatati, et põlengu pindala ulatub päästjate hinnangul 20 hektarini.

Kella 17.20 paiku teatas päästeamet, et metsatulekahju sündmuskohal kinnitati kõrgeim väljasõiduaste, mis kaasab sündmusele rohkelt päästejõudusid.

Sündmuskohale telliti lisa metsakustutustehnikat ja kustutustöödele kaasati politsei- ja piirivalveameti (PPA) helikopter.

Kell 18.30 lõpetas töö PPA kopter, mis teostas kokku ligi 54 veerünnet.

PPA helikopter. Foto: päästeamet.
PPA helikopter. Foto: päästeamet. Foto: Päästeamet

Päästetööde juht Marek Martinsoni sõnul on raske hinnata, millest tulekahju täpselt alguse sai, kuid looduslikud tegurid Martinson siiski välistab, kirjutas ERRi uudisteportaal. Samuti ei osata veel hinnata, millal uus põleng kustutatud saab ja kui suured võivad olla kahjud.

Kella 23.20 ajal teatas päästeamet, et Kuningaküla metsapõlengu pindala on hinnanguliselt 42 kuni 45 hektarit. Pimeda saabudes päästetööd peatati ning varahommikul kustutustööd jätkuvad.

Ohtu inimestele ja eluhoonetele ei ole.

Esmaspäeva hommikul kell 5, kui väljas läks taas valgemaks, päästjad jätkasid kustutustöid. «Eelmine põleng lokaliseeriti, aga seal lähedal avastati uus põleng. See põleng on juba väga suureks kasvanud ja ulatub viimastel andmetel 45 hektarini,» rääkis Ida päästekeskuse valvepressiesindaja.

Kuningakülas avastati laupäeva pärastlõunal metsapõleng. Raskendatud ligipääsu tõttu transporditi päästeressursid ja varustus sündmuskohale piirivalve veesõidukitega. Pühapäeva hommikuks oli metsapõlengu pindala suurus juba hinnanguliselt ligi 20 hektarit. Pühapäeva lõuna paiku jätkasid elukutselised päästjad ja vabatahtlikud tulepesade otsimise ja järelkustutusega.

5. juunil kell 12.05 leidsid päästjad Ida-Viru maakonnas Illuka vallas Kuningaküla lähistel uue põlenguala teisel pool Poruni jõge, kus põleb samuti metsanoorendik, metsaalune ja elektriliinide alune pinnas 45 hektari ulatuses. Eluhoonetele ohtu ei ole. Kustutustöödel osales ka PPA lennusalga helikopter. Kustutustööd kestavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles