Ansipi nõunik: riik pigem ei peaks pankade vigu kinni maksma

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Järvan
Aare Järvan Foto: Peeter Langovits

Riik pigem ei peaks pankade valesid otsuseid kinni maksma, ent ajalugu võib tuua ette igasuguseid olukordi ja valmis vastust pole olemas, arvab peaminister Andrus Ansipi majandusnõunik Aare Järvan.


«Iial ei tohi öelda iial! Kuid mis meie hoiustajaid puudutab, siis on ju teatavasti hoiused kuni 20 000 euroni tagatud, see on päris suur summa. See on esimene asi, mida hoiustajad teadma peaksid,» vahendab

aripaev.ee

Aare Järvani sõnu.

«Ja see, kas riik peaks mõne panga valesid otsuseid rahaga kinni maksma, siis ma pigem arvan, et ei peaks. Kuid eks ajalugu ole näidanud igasuguseid olukordi. Siin ei ole olemas ette valmis vastust,» ütles Järvan.

Järvani sõnul, arvestades meie finantssektori omanikke ja nende olukorda, Eestil veel ohtu pole.

Samuti on Järvani teada Euroopa Liidu peaministrid oma kohtumistel juba aastaid finantsstabiilsuse küsimusi arutanud.

«Ka on tehtud praktilisemaid kokkuleppeid selleks keskpankade, järelevalveasutuste ja ministeeriumite vahel. Need on just mõeldud olukordadeks, kus finantssektori närvilisus on suurem kui tavaliselt,» lausus Järvan.

Võimalik stsenaarium USAs on Järvani sõnul see, et tõenäoliselt lepitakse ikkagi mingites riiklikes meetmetes kokku ja vajaduse korral need ka rakendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles