Otseülekanne: riigikogu erikomisjon peab avaliku istungi tööhõivest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna avaliku istungi, kus on arutelu all Riigikontrolli kontrolliaruanne riigi tegevusest töötute aitamisel tööle. Postimees teeb kell 13 algavast istungist otseülekande.

Riigikontroll hindas oma kontrolliaruandes, kas 2012. aastal valminud auditis antud soovitused on ellu viidud, kas tööturuteenused aitavad töötust vähendada kõigis Eesti piirkondades, kas riik lähtub töötutele koolituste planeerimisel ja pakkumisel kujunevast tööjõuvajadusest ning kas töötutele on kättesaadav erialane täiendus- ja ümberõpe.

Riigikontroll märkis oma kontrolliaruandes, et riigikontrolli hinnangul on täitmata mitmed 2012. aastal antud soovitused, mis aitaksid töötuid kiiremini kvalifikatsiooni eeldavale tööle.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni liikme Kristjan Kõljalgi sõnul on riigikontrolli auditis viidatud, et umbes 43 protsenti töötutest on ilma erialase ettevalmistuseta.

«Üldteada on fakt üha süvenevast kvalifitseeritud tööjõu puudusest. Seega on ilmne, et töötukassa peab senisest enam keskenduma ametialaste oskuste ja teadmiste õpetamise rahastamisele,» lausus ta.

Kõljalg ütles, et seadusandliku poole pealt peab vaatama üle olukorra, kus töötul ei ole võimalik osaleda tasemeõppes.

Tänasele arutelule on kutsutud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, sotsiaalministeeriumi tööhõive osakonna juhataja Siiri Otsmann, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna majandusanalüüsi valdkonna juht Priit Tinits, haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets, töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel, töötukassa teenuste osakonna juhataja Kerstin Holland ning riigikontrolli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles