Teine Kuningaküla metsatulekahju on levinud kuni 45 hektarile

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng.
Kuningaküla metsatulekahju piirkonnas avastati eile uus metsapõleng. Foto: Päästeamet

Eile pärastlõunal puhkes Ida-Virumaal Illuka vallas asuva Kuningaküla lähistel metsatulekahju, mis on nüüdseks levinud 40−45 hektari suurusele alale.

«Praeguseks hetkeks oleme saanud tulele kõigist neljast küljest ringi peale teha ning levida see enam ei tohiks,» kommenteeris Ida päästekeskuse valmisolekubüroo nõunik Heigo Olu. Ta andis lootust, et tuli peaks iga päevaga vähenema, kui just suurt tuult ei teki.

Olu sõnul on tules ka kõrgepingeliinidealune ja ümbrus, kuid elektrikatkestusi karta ei ole vaja. «Pinnase põlemine ei ohusta elektrimaste ega -poste,»lisas ta.

Tulekahju piirkonnas ei ole lähedal inimasustust, ka hoonestusele ei ole ohtu.

Põlenguala on ühest küljest Narva jõe ja teisest küljest Porkuni jõega piiratud.

Tulekahju kustutamisel osaleb 46 päästjat. Appi on tulnud ka kolm Jaamaküla vabatahtlikku.

Samas piirkonnas puhkes ka laupäeval tulekahju, kuid need ei ole omavahel seotud. Olu sõnul käivad seal veel praegugi üksikute tulekollete kustutustööd.

Olu arvates on tulekahju ilmselt inimtekkeline, kuid midagi veel täpsemalt öelda ei saa. Politsei uurib juhtunut.

Ida päästekeskuse valmisolekubüroo nõunik paneb metsakülastajate südametele, et nad ettevaatlikud oleksid ja tuleohutusnõudeid järgiksid − ei teeks lõket seal, kus ei tohi, ning oleksid suitsetades tähelepanelikud. Hoolsad peavad olema ka metsas erinevaid töid tegevad inimesed. 

Metsas käimise piiramine ei oleks Olu arvates tõhus vahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles