Lääne-Saare vald pani eakad kasutusloata hooldekodusse (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal avatud Lääne-Saare valla hooldekodu Saaremaa Valss pole siiamaani saanud Kuressaare linnavalitsuselt kasutusluba, kirjutab homne Saarte Hääl.

Kui linnavalitsus nimetab vallavalitsuse kiirustamist arusaamatuks, siis vallavalitsuse hinnangul on tegemist formaalsusega. 

«Meie spetsialistidele jääb arusaamatuks, miks oli ikkagi vaja sissekolimisega liigselt kiirustada,» ütles Saarte Häälele Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker. 

«Mööname, et meil on kasutusluba saamata, kuid tegu on pigem formaalse puudusega,» lausus Lääne-Saare vallavalitsuse infotöötaja Merike Lipu. 

Hotelli ehitas hooldekoduks ringi AS Tesman, kelle graafik oli pingeline, sest vallavalitsus oli juba varakult lubanud, et 1. etapi tööde lõpetamise kuupäev on 1. juuni. Sel päeval peeti ka pidulik avamisüritus ja juba järgmisel koliti esimesed Pähkla elanikud Kuressaarde. 

1. etapi tööd võeti lõplikult vastu 27. mail ja 1. juunil esitas AS Tesman Kuressaare linnavalitsusele ümberehituse kasutusloa taotluse. Kasutusluba on menetluses ja homme, 8. juunil on hoone järjekordne ülevaatus. «Enne kolmapäeva linnavalitsus sanktsioone veel rakendama ei hakka,» sõnas abilinnapea Mart Mäeker. 

Saarte Hääl uuris vallavalitsuselt, kuidas saab Lääne-Saare vallavalitsus edaspidi nõuda oma territooriumil ehitajatelt seaduskuulekat käitumist, kui ise käitutakse seadusevastaselt. 

«Oma tegevuses lähtume pigem sellest, et omavalitsus ei ole karistusorgan, vaid vajadusel pöörame tähelepanu puudustele ja püüame leida mõlemaid osapooli rahuldava tulemuse,» vastas valla infotöötaja Merike Lipu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles