Mart Helme: meie saatus on Venemaa (65)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme. Foto: Riigikogu kantselei

Tulevikus peaks Eesti president oskama näha lisaks Euroopa Liidus ja NATOs toimuvale tasakaaluks ka Venemaal ja Hiinas sündivaid arenguid ning neid ka tegevuses arvestama, ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees ja tõenäoline presidendikandidaat Mart Helme.

«Maailm on multipolaarne ja meie seisukoht, nagu on üks teadlane ammu-ammu öelnud, on: meie saatus on Venemaa. Sellest seisukohast [lähtuvalt] oleme kogu aeg noateral: peame kogu aeg vaatama, mis on Euroopa Liidus, mis NATOs, mis Venemaal,» vahendas Helme sõnu ERRi uudisteportaal.

Helme kommenteeris «Terevisioonis» ka Postimehe küsitlust, kus valijameestest toetasid teda viie omavalitsuse juhid ja ta oli selle tulemusega neljas.

«Juhin tähelepanu sellele, et 62 inimest keeldus andmast oma vastust,» toonitas Helme, kes ei välista, et üsna suur osa neist võiks olla tema toetajad.

Kommentaarid (65)
Copy
Tagasi üles