Vene armee lennuk rikkus Eesti õhupiiri (27)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Täna kell 9.51 sisenes ilma loata Eesti õhuruumi Vaindloo saare piirkonnas Venemaa Föderatsiooni relvajõudude transpordilennuk An-26.

Kaitseväe teatel viibis lennuk Eesti õhuruumis alla ühe minuti. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning eelnevalt oli esitatud lennuplaan, mille kohaselt lennuk pidi lendama rahvusvahelises lennuruumis. Lennukil ei olnud piiririkkumise ajal raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Eestis ja edastas talle õhupiiri rikkumise tõttu protestinoodi.

Vene kaitseministeerium lükkas täna tagasi Tallinna väited, mille kohaselt rikkus Vene sõjalennuk Eesti õhupiiri.

«Vene kaitseministeeriumi lennuk An-26 oli 7. juunil plaanilisel lennul Kaliningradist Peterburi. Lend kulges rangelt ettenähtud marsruudil. Lennuk ei kaldunud lennu käigus marsruudilt kõrvale ja ei rikkunud Eesti õhupiiri,» teatas Vene kaitseministeerium.

See oli tänavu kolmas kord, kui Venemaa õhusõiduk Eesti õhupiiri rikub. Märtsi lõpus oli sarnane juhtum, kui Vene Föderatsiooni An-26 rikkus samuti Vaindloo saare juures Eesti õhupiiri.

18. veebruari ennelõunal sisenes ilma loata Eesti õhuruumi piirivalve Vasknarva kordoni lähistel Venemaa kopter MI-8. Õhusõiduki transponder oli välja lülitatud ning eelnevalt ei olnud esitatud lennuplaani. Välisministeerium kutsus taas välja Venemaa suursaadiku ja edastas talle protestinoodi.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles