Erakonnad hakkavad arutama ühist presidendikandidaati

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni liikmed kohtusid Kadrioru lossis presidendiga.
Riigikogu väliskomisjoni liikmed kohtusid Kadrioru lossis presidendiga. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

IRLi esimees Margus Tsahkna tegi parlamendierakondade juhtidele ettepaneku koguneda enne jaanipäeva aruteluks võimaliku ühise presidendikandidaadi nimetamiseks riigikogus. Sama ettepaneku tegi kohe ka Reformerakond.

«Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond on tänaseks kinnitanud enda eelistused erakonna põhikirjalistes kogudes, keda nemad sooviks näha sel ametipostil järgmisel viiel aastal. Meie kohustus on seega koguneda veel enne parlamendi hooaja lõppu üles ühise laua taha arutama, kuidas minna edasi võimalikult suurt poliitilist ühisosa omava presidendikandidaadi leidmiseks,» ütles Tsahkna.

«On selge, et riigikogus on vaja presidendi valimiseks suurt ühisosa ning seepärast on mõistlik koguneda ühise laua taha ning arutada, kuidas me selle leiame ning millistele väärtustele peab president vastama,» ütles Tsahkna. 

IRLi teate peale saatis oma kutse ka Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat. «Kuna ka teised erakonnad on aktiivselt asunud arutlema Vabariigi Presidendi valimise teemal ja valimise kohustus lasub riigikogul, siis on mõistlik otsida ühisosa,» märkis ta.

Reformierakond kutsub parlamendierakondade esindajad järgmisel kolmapäeval, 15. juunil riigikogu koosolekusaali, et selgitada välja põhimõtteline valmisolek valida president ära riigikogus, lisas Nebokat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles