Ossinovski: ksenofoobiale tuleb vastu astuda, isegi kui see reitingut räsib (25)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Sotsiaaldemokraadid arvavad, et kriitiline piir on lähedal ning ksenofoobiale tuleb vastu astuda. Isegi siis, kui see lühiajaliselt reitingut räsib,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski sotside langenud toetusprotsenti.

ERRi tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest selgus, et sotside toetus on langenud viimaste aastate madalaimale tasemele – 10 protsendi peale.

«Sotside reitingu langus on statistilise vea piires, samas suurusjärgus on toetust kaotanud ka EKRE ja Reformierakond,» kommenteeris uuringut Ossinovski, kelle hinnangul on sotsid ainsa erakonnana võtnud tugeva positsiooni ühiskondlike põhiväärtuste ja euroopaliku arengusuuna kaitseks. «Täies teadmises, et see võib esialgu pahandada osa meie senistest valijatest, keda radikaalsed poliitikud on viimase aasta jooksul ära hirmutanud,» tunnistas sotside juht.

«Usun siiralt, et Eesti riik ja ühiskond on teelahkmel ning ksenofoobia, naiste ja vähemuste alavääristamine meie avalikus ruumis on Eestile ohtlik. Eks poliittehnoloogiline kartus pahandada valijaid on olnud põhiliseks põhjuseks, miks erakonnad on püüdnud niivõrd põhimõttelises küsimuses juba pikemat aega laveerida.»

Ossinovski sõnul arvavad sotsiaaldemokraadid, et kriitiline piir on lähedal. «Ksenofoobiale tuleb vastu astuda. Isegi siis, kui see lühiajaliselt reitingut räsib,» ütles Ossinovski, kes nentis, et viimaste nädalate seisukohad on olnud tugevad ja uued. «Anname lähikuudel endast parima, et selgitada, mis Eesti jaoks tegelikult kaalul on.»

Aasta tagasi juunis läbi viidud uuringus olid sotsiaaldemokraadid (SDE) 18-protsendise toetusega populaarsuselt teine partei Eestis - jäädes alla vaid Keskerakonnale, tänavu aprillis toetas sotse 13 ja mais 12 protsenti vastanutest, millega heideldi EKRE ja Vabaerakonnaga.

Parlamendiparteidest on sotsiaaldemokraadid juuni uuringus langenud viiendaks ja edestavad nii vaid IRLi, kui mais oli IRL-il toetajaid vaid neli protsenti, siis juunis kerkis toetus seitsmele protsendile, siiski annab see endiselt parlamendiparteidest viimase koha.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles