Piirivalve meelitas purjus kalurit poolteist tundi paati

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskmises joobes kalamees ujus piirivalvuri eest ära.
Keskmises joobes kalamees ujus piirivalvuri eest ära. Foto: Piirivalveamet/ Põhjarannik

Piirivalvurid meelitasid laupäeval poolteist tundi paati kalurit, kes oli vahele jäänud paadi juhtimisega purjuspäi.

Laupäeva päeval kontrollisid Alajõe kordoni piirivalvurid Peipsil piiri lähedal olnud paate, kui neile jäi vahele 51-aastane Viktor, kes juhtis paati purjuspäi, kirjutab Põhjarannik.

Paadijuhile ja tema kahele kaaslasele tehti ettepanek tulla kaldale sõitmiseks ja seal alkoholiekspertiisi tegemiseks piirivalvekaatrisse, paat aga võeti puksiiri.

Ootamatult võttis Viktor riidest lahti ja hüppas kümnekraadisesse vette ning hakkas 1,5 km kaugusel asuva kalda poole ujuma.

Kaatrilt visati mehele päästerõngas, kuid Viktor lükkas selle jonnakalt eemale, seejärel hüppas üks piirivalvur mehele järele ja oli valmis teda kaatrile aitama, kuid mehele ei mõjunud ükski keelitus.

Mõne aja pärast tuli ujuja kaatrisse, kuid ei jäänud sinna kauaks, tõmbas ainult veerand tundi hinge ja hüppas jälle vette. Piirivalvurid pidid aeglaselt kõrval sõitma ja improviseeritud pikamaaujumist saatma.

Kaldale kutsuti vastu kiirabi ja piirivalvurid andsid ligi tund aega külmas vees ujunud mehe meedikutele üle. Meedikud tunnistasid ta terveks ja lubasid koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles