Mis võis juhtuda Soomes kraavist leitud teadvuseta Eesti tüdrukuga? Politsei avaldab esialgse teooria (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Soome politsei avaldas kohalikus meedias esialgse teooria, mis võiks selgitada sündmuste ahelat, mis viis kuueaastase Eestist pärit tüdruku vigastusteni.

Möödunud nädalavahetusel leiti Soomest Kauhava linna teeäärsest kraavist kuueaastane teadvuseta tüdruk. Sealse kriminaalpolitsei komissar Sakari Palomäki ning vanemkonstaabel Johanna Seppänen kinnitasid seejärel Postimehele, et tüdruku näol on tegemist Soomes elava eestlasega.

Kuueaastane tüdruk oli laupäeval olnud sõbral külas ning hakanud kella kolme ajal sealt rattaga koju sõitma. Pere hakkas muretsema, kui tüdruk polnud poole neljaks koju jõudnud ja läksid siis teda otsima. Tõsiselt viga saanud ja teadvuseta tüdruk leiti pärast kella viit.

Nüüdseks on politseil olemas teooria, mis õnnetuseni viinud sündmuste ahelat selgitab, kirjutab iltasanomat.fi. Selle teooria kohaselt tuli tüdrukul allamäge sõites rattal kett maha, mistõttu ta ei saanud pidurdada ning sõitiski teelt välja kraavi. Politsei oletuse kohaselt võis laps pea ära lüüa ning teadvuse kaotada.

Politsei tunnistab, et kett võis maha tulla hoopiski kokkupõrke tagajärjel. Sellegipoolest usuvad nad praegu rohkem seda teooriat, mille kohaselt tuli tüdrukul kett maha ning ta ei saanud allamäge sõitmisest tekkinud suurt hoogu kuidagi pidurdada.

Seda toetab politsei hinnangul ka asjaolu, et ratas ei olnud tugevalt kannatada saanud. Seetõttu usuvad nad, et keegi ei sõitnud tüdrukule otsa, vähemalt mitte tahtlikult.

Sakari Palomäki sõnul on siiski võimalik, et mõni teine sõiduk riivas tüdruku ratast väga õrnalt, näiteks tagurehviga, ning ei märganudki kokkupõrget.

Täna ei välista politsei ühtegi teooriat ning tegeleb asjaolude väljaselgitamisegaa. Tüdruku endaga pole politseil õnnestunud veel rääkida, sest tema tervislik seisund on jätkuvalt halb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles