Kultuuriminister Tiit Ojasoost: vägivald ei ole tolereeritav

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar
Kultuuriminister Indrek Saar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teatri NO99 kunstilise juhi Tiit Ojasoo vägivallatsemist kommenteerinud kultuuriminister Indrek Saare sõnul oli tegemist äärmiselt häiriva uudisega.

«Vägivald ei ole tolereeritav mitte mingil tingimusel. Vägivallale pole ühtki õigustust. See tuleb üheselt hukka mõista,» ütles Saar ja lisas, et ta sai intsidendist teada ajakirjanduse kaudu. «See uudis oli mulle äärmiselt häiriv.»

Kultuuriministri sõnul on Tiit Ojasoo tulevik teatri nõukogu kätes. «Mis saab edasi Tiit Ojasoost, on teatri nõukogu pädevuses. Teatrite nõukogud olid, on ja jäävad sõltumatuks. Seega kõik, mis puudutab juhi töölepingut ja jätkamist, on nõukogu otsustada.»

Selle aasta jaanuaris läks NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo kätega kallale naisterahvale. Aprillis sõlmisid kannatanu ja Ojasoo lepitusmenetluse ning asi kohtusse ei jõudnud. Juhul, kui Ojasoo lepitusmenetluses kirja pandud tingimusi rikub, on prokuratuuril õigus kriminaaluurimist tema suhtes taasalustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles