Vabaerakond heitis Georg Kirsbergi oma ridadest välja (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Kirsberg
Georg Kirsberg Foto: Foto: Erakogu

Vabaerakonna uus juhatus valis aseesimeheks Monika Haukanõmme ja arvas liikmete hulgast välja Georg Kirsbergi.

Neljapäeva õhtul kogunes Vabaerakonna uus 5. juunil valitud juhatus koosolekule, kus pandi paika liikmete tööülesanded ja jagati vastutusvaldkonnad. Erakonna aseesimeheks valiti riigikogu liige Monika Haukanõmm.

Erakonna juhatus arvas pärast juhatuse liikmete ja Georg Kirsbergi seisukohtade ärakuulamist erakonna liikmeskonnast välja Georg Kirsbergi, tuues põhjuseks erakonna mainet kahjustava tegevuse ning vastandumise erakonna väärtustele.

«Meie erakond ei saa tolereerida oma liikmena isikut, kelle rassistlikud ja inimväärikust alandavad väljaütlemised ning seisukohavõtud sotsiaalmeedias kahjustavad tugevalt erakonna mainet,» nimetas erakonna juhatuse liige professor Jüri Saar.

Vabaerakond seisab kindlalt oma põhikirjaliste väärtuste eest, kinnitas Saar.

Eesti Ekspress kirjutas eile, et Kirsberg sai nii mõnegi erakonna liikme hukkamõistu osaks, sest postitas Facebookis rassistlikke avaldusi, laadides üles fotosid kahest mustanahalisest inimesest ja kirjutades juurde: «Just nüüd jälle KAKS NEEGRIT. Asukoht minu kodu aknast.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles