Eestimaa parimad palad Raekoja platsil – „Ava lava, Tallinn!“ tuleb taas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ava lava, Tallinn!

Juba viiendat korda täidab suvistel nädalavahetustel Raekoja platsi rahvapidu „Ava lava, Tallinn!“. Pealinna tähtsaim väljak on avatud Eestimaa eri paigust pärit muusikutele ja käsitöölistele – Eestimaa parimad palad tuuakse otse Tallinna südamesse, kus neid saavad nautida nii linna külalised kui ka pealinlased ise. Üritus on tasuta.

2012. aasta suvel alustas „Ava lava, Tallinn!“ siseturismi tutvustava üritusena. Külla kutsutud esinejad, eesotsas Kihnu Virvega, ning neile rõõmsalt kaasa elav publik muutsid aga teabepäevad lausa rahvapeoks!

Aastatega on „Ava lava, Tallinn!“ üha laienenud ja huvi selle vastu aina kasvanud. „Ava lava, Tallinn!“ on maapiirkondade inimestele haruldane võimalus esineda ja oma tegemisi tutvustada ajaloolisel Raekoja platsil. Tallinlasi rõõmustab, et Eestimaa kultuur tuuakse neile nii-öelda koju kätte – laval astuvad ju üles rohkem ja vähem tuntud, ent ühtviisi palavalt armastatud tantsu- ja muusikakollektiivid. Tuhanded turistid, kes ajapuudusel vaid Tallinnaga piirduvad, saavad „Ava lava, Tallinn!“ kaudu pildi ka mujal Eestimaal toimuvast. Põnevad maitsed ja uued teadmised on innustanud paljusid minema ise Eestimaad avastama.

Sel aastal avab Tallinn oma lava tervelt neljal nädalavahetusel.

Esimene, Ida-Eestit tutvustav pidu, leiab aset juba sel nädalavahetusel, 11.-12. juunil. Esinevad Kukerpillid, Kõrsikud, Leigarid, Uhtna mandoliiniorkester ja teised rahvakollektiivid. Müügilettidel saab imetleda ja osta kaunist käsitööd ning maitsta Eestimaiseid hõrgutisi.

Vaata kava www.avalava.ee/ida-eesti.

Juba nädal hiljem, 18.-19. juunil, toimuvad Lõuna-Eestile pühendatud päevad, 30.-31. juulil tutvustab omakandi tooteid ja tegemisi Põhja-Eesti ja 20.-21. augustil Lääne-Eesti rahvas. Tuntumatest esinejatest astuvad suve jooksul üles veel Meister Jaan, Justament, Zetod, Regatt, Kruuv, Vanaviisi, ka viis aastat tagasi esinenud Kihnu Virve jpt. Avatud on infotelgid, kus jagatakse teavet ekskursioonide, seiklus- ja teemaparkide ning vaatamisväärsuste kohta erinevates maakondades.

Tule Raekoja platsile peomelust osa saama!

Üritus on tasuta!

Lisainfo: www.avalava.ee

Üritust toetab Tallinna Kultuuriamet.

Copy
Tagasi üles