Peipsi järvel jäi kadunuks kalale läinud 27-aastane mees

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C. Foto: Postimees/Scanpix

Vasknarva kordoni piirivalvurid leidsid laupäeval Peipsi järvelt üksiku paadi, milles ei olnud ühtegi inimest. Praegu teadaolevalt oli paadiga merele kalastama läinud 27-aastane mees.

Laupäeva pärastlõunal märkasid Alajõe teenistuskoha radarvaatlejad Peipsi järvel umbes üheksa kilomeetri kaugusel kaldast paati, mille kontrollimisel selgus, et see on tühi.

Kuna paadi järvele väljumine registreeriti sama päeva hommikul Vasknarva kordonis, said piirivalvurid kiiresti kontakti paadi rentinud seltskonnaga, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Nendega vesteldes selgus, et 27-aastane Ilja läks lõuna paiku paadiga kalale ja pole senini naasnud.

Meest otsiti nii veest kui ka maismaalt ning otsingutesse kaasati ka kopter. Paraku ei andnud seitsmetunnised otsingud tulemust. Kadunud mehest teavitati ka Vene piirivalvet.

Tänaseks pole kadunud meesterahvast leitud, kuid otsingud jätkuvad siiani aktiivselt nii vees kui ka maismaal. Koos Vasknarva kordoni ametnikega püüavad kadunud meest leida ka Mustvee kordoni töötajad ning maismaaotsinguteks kaasati ka ATV.

Mehe paadist kadumise täpsemad asjaolud on veel selgitamisel ning pole teada, kas mees võis olla tarvitanud alkoholi ja millised päästevahendid tema kasutuses olid.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi paneb inimestele südamele, et veesõidukitega liigeldes tuleb ohutust alati meeles pidada.

«Veele minnes tuleb väga kriitiliselt hinnata oma oskusi ja mõelda juba enne paati istumist läbi, kuidas vajadusel abi saada. Mõistlik on alati seljas hoida päästevesti, mis vette kukkumisel inimest pinnal hoiab. Suurema seltskonnaga kalastama minnes tuleks jälgida ka kaaslaste turvalisust, leppida kokku omavahel suhtlemise kontrollajad ning pidada meeles, et ka veesõidukitega liigeldes ei tohi tarbida alkoholi ega keelatud aineid,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles