Munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk oli aprilli seisuga 1135 eurot

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Elmo Riig

Selle aasta esimese nelja kuu seisuga oli omavalitsuste raamatupidamisandmetel munitsipaalkoolide õpetajate keskmine palk 1135 eurot. Võrreldes 2015. aasta sama ajaga oli palk tõusnud 6,3 protsenti, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Haridusstatistika portaali HaridusSilm.ee järgi oli õpetajate palk kõrgeim Sauga, Saue ning Nõva vallas ja Narvas, kus see ületas 1300 eurot. Madalaimat keskmist töötasu said Tootsi ja Raikküla valla õpetajad, kus see jäi 900 euro juurde.

Aprilli seisuga ületas õpetajate keskmine palk 1200 eurot 18 omavalitsuses, aasta eest kuues ning kaks aastat tagasi vaid kahes omavalitsuses.

Maakondade lõikes on kõrgem õpetajate keskmine palk jätkuvalt Harju-, Ida-Virumaa ja Tartumaa koolides ning madalaim Viljandi- ja Läänemaal. Omavalitsused kasutasid aprilli seisuga keskmiselt 97 protsenti riigi antud õpetajate palgatoetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles