Mikser: sotsid on valmis koostööks uueneva Keskerakonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser kinnitas rahvusraamatukokku kogunenud erakonna valimiskogul, et sotsiaaldemokraatidest saab Eesti poliitika põhitegija, kes suudab anda ühiskonnale uue arengu ja kes on valmis koostööd tegema uueneva Keskerakonnaga.

Erakonna tunnuslause «uus algus» markeerib Mikseri sõnul nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uuenemist, värskeid tulijaid, uuenenud juhtkonda kui ka üllatavaid kandidaate.

Mikseri sõnul tähistab tunnuslause eelkõige aga seda, et sotsidel on kohus kasvada, areneda ja saada Eesti poliitika põhitegijaks.

«Ja seda mitte seetõttu, et meie vajame võimu, vaid sellepärast, et Eesti vajab rohkem sotsiaaldemokraatiat,» ütles Mikser. «Eesti hangunud poliitiline mõte vajab restarti. Eesti kinnijooksvad primitiivsed majanduslahendused vajavad värske pilguga üle vaatamist.»

Mikseri kinnitusel vajab Eesti uut algust ka selles osas, mis puudutab kodaniku ja riigi kahekõnet, millest tänase valitsuse võimuajal on saanud pigem riigi ülbitsev monoloog.

«Valitsus, kes usub vaid omaenese tarkusesse, lämmatab mõttevahetust ja ignoreerib sõltumatut ekspertiisi, jookseb varem või hiljem kinni,» väitis Mikser, lubades, et nemad otsiks dialoogi ja püüaks kõigi oluliste asjade otsustamisse kaasata kodanikuühiskonna.

Poliitilisel olukorral peatunud Mikseri hinnangul on valimiste eel toimumas kõige tõsisem väitlus sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna vahel, kes pakuvad kõige sisulisemaid, kuid samas kõige erinevamaid lahendusi.

«Me oleme selleks debatiks valmis,» ütles ta.

Mikser osutas ka sellele, et Keskerakonna ja tema juhi tegevuses on palju sellist, mida on raske heaks kiita või vaikides taluda. Mikser avaldas lootust, et hiljutine raputus lõi ehk ka Keskerakonnas õhu liikuma.

«Sotsiaaldemokraatlik Erakond on valmis otsima koostööd uueneva, oma siseprobleeme lahendada suutva Keskerakonnaga,» ütles Mikser.

Mikseri kõne on tervikuna kättesaadav aadresil http://sotsdem.ee/sven-mikser-uus-algus/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles