Vaata, millised emotsioonid valdasid keskerakondlasi peale volikogu (3)

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Yana Toom ei usu, et Repsil oleks võimalus saada presidendiks. Vaata, kuidas kommenteerisid tänast otsust veel Kadri Simson, Jüri Ratas, Urmi Reinde ja Jaanus Karilaid.

Kadri Simson jäi tulemusega rahule ning avaldas headmeelt selle üle, et erakond oma otsuse presidendi kandidaadi osas nii varakult tegi. Simsoni sõnul on neil ikka nii, et kui on konkureeriv valimine, on emotsioonid üleval.

Ta avaldas lootust, et nüüd, kui otsus on tehtud, toimub rahunemine. «Mul ei ole mitte mingit põhjust arvata, et erakonna riigikogu fraktsiooni liikmed ei täidaks Keskerakonna põhikirja, mis ütleb, et kui volikogu on kandidaadi valinud, siis kõik riigikogu liikmed teda ka toetavad,» lisas ta.

Savisaare pooldajatele ütles Simson, et kui tema pool aastat tagasi valituks ei osutunud, ei pidanud ta sellepärast pikka viha. «Kaotada peab oskama. Ma usun, et nad saavad ka sellest üle,» nentis Simson.

Jüri Ratas, kes jäi hääletuse tulemusega samuti rahule, avaldas esiteks headmeelt selle üle, et seekord oli nii rohkearvuline volikogu. Ta jätkas: «Ma olen ka varasemalt öelnud, et tänases situatsioonis on Mailis Reps õige valik Keskerakonnale, sest ta kõnetab Eesti ühiskonda tugevamalt.»

Yana Toom nentis, et austab volikogu otsust, kuigi ise hääletas Savisaare poolt. Toom ei usu, et Repsil oleks võimalus saada presidendiks.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde ei usu, et lõhed Keskerakonnas kuhugi kaoksid, ning nentis nördinult, et on püüdnud viimase viie aasta jooksul koduraha taastada, kuid tulutult.

Jaanus Karilaid jäi aga siiski optimistlikuks: «Mina usun kodurahusse. Peeter Ernits tõi täna oma sünnipäeva puhul tordi, kus oli kirjas, et lõpetage oma kodusõda. Ma arvan, et nii pealinna volikogu kui Toompea fraktsioon hoiavad kokku ning Keskerakonna reiting, mis täna on 28%, veel näitab kõrgusi.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles