Sotside programm keskendub inimvarale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide kongress
Sotsiaaldemokraatide kongress Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimiskogu kinnitas täna rahvusraamatukogus erakonna valimisprogrammi 2011. aasta riigikogu valimisteks ja erilist tähelepanu pööratakse inimvarale.

Erakonna esimehe Sven Mikseri kinnitusel on täna pea kõigile mõtlevatele inimestele selge, et Eesti peab leidma edasiliikumiseks uue tee.

Mikseri sõnul pole Eesti probleem see, et me oleksime olnud edutud, vaid see, et meie senise edu alused ei ole enam jätkusuutlikud.

«Me oleme 20 jooksul ehitanud Eesti arengut odavale tööjõule, odavale laenurahale, lihtsale maksupoliitikale ja oluliste sotsiaalsete lahenduste edasilükkamisele. Aga selle poliitika aeg saab ümber,» hindas Mikser.

Et me ei seisaks tulevikus ainult halbade sundvalikute ees, tuleb Mikseri sõnul muutustega algust teha juba täna.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimisprogramm keskendub ennekõike inimvarale – lastele, kvaliteetsele haridusele, töötuse leevendamisele, annab lahendusi võitlemiseks vaesuse ja ääremaastumise vastu.

Sotsid lubavad taastada lasteaiakohtade programmi, tagavad kõigile lastele tasuta koolitoidu, õppevahendid ja huvitegevuse, andes tasuta haridusele tegeliku sisu.

Lisaks tõstaks sotsid lastetoetused 19 eurolt kuus 60 euroni, mis näitaks, et riik hoolib kõigist lastest.

Lisaks oleks üheks eesmärgiks alandada toidukaupade käibemaksu tänaselt 20 protsendilt viiele protsendile.

«Toidukaupade käibemaksu madalam määr kehtib pea kõikides Euroopa riikides,» selgitas Mikser.
 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimisprogrammi tervikteksti leiab aadressilt: http://sotsdem.ee/programm/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles