Autoga vastu puud sõitnud eakas mees hukkus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlvamaal sai pühapäeval surma 83-aastane mees, kes sõitis teelt välja vastu puud. 

Õnnetus juhtus kella 13.20 ajal Veriora vallas, Võru-Räpina tee 34. kilomeetril. Esialgsetel andmetel liikus BMW-d juhtinud 83-aastane Meinhard Räpinast Võru suunas, kui kaldus vastassuunavööndisse ning sõitis teelt välja vastu puud. Mees viidi haiglasse, kus ta paraku mõned tunnid hiljem suri. Autojuht viibis sõidukis üksinda, teatas Lõuna prefektuur.

Politsei selgitas sündmuskohal esmaseid uurimistoiminguid tehes, et mees kasutas nõuetekohaselt turvavarustust, rehvid vastasid nõuetele ning sõidutee oli heas korras. Praegustele andmetele tuginedes võis teelt väljasõidu üheks põhjuseks olla meest tabanud terviserike, kuid kõik täpsed asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses. Samuti selgitatakse uurimise käigus lähemalt, mis oli mehe täpne surma põhjus.

Põlva politseijaoskonna vanemkomissar Toomas Lihtmaa sõnas, et tegu oli staažika autojuhiga, kellele anti juhtimisõigus üle 60 aasta tagasi.

«Kui tavapäraselt läbivad autojuhid tervisekontrolli iga kümne aasta tagant juhiloa vahetamisel, siis üle 65-aastased autojuhid läbivad kõrgendatud terviseriskide tõttu tervisekontrolli poole tihedamalt, iga viie aasta tagant, kui arst pole määranud eraldi veelgi sagedamat järelvaatust. Selles avariis traagiliselt hukkunud mehel uuendati viimati juhiluba ja tervisetõendit kolm aastat tagasi, seega oli nende nõuete kehtivusaja kontrollist kinni peetud,» selgitas Lihtmaa.

Vanemkomissar soovitas, et kui autojuhil peaks roolis olles enesetunne halvenema, tasuks pikemalt kaalutlemata sõidutee servas ohutult peatuda ning anda mõni hetk aega tervise taastumiseks või kutsuda abi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles