Paet kohtub Hillary Clintoni ja Ban Ki-mooniga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton Eesti välisministeeriumis
Hillary Clinton Eesti välisministeeriumis Foto: Raigo Pajula

Järgmisel nädalal viibib välisminister Urmas Paet visiidil Ameerika Ühendriikides kohtudes Washingtonis riigisekretär Hillary Clintoniga ja New Yorgis ÜRO peasekretär Ban Ki-mooniga.

19. jaanuaril kohtub välisminister Paet Washingtonis USA Kongressi Esindajatekoja välisasjade komitee uue vabariiklasest juhi Ileana Ros-Lehtineniga, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

20. jaanuaril kohtub välisminister Paet Washingtonis Ameerika Ühendriikide riigisekretär Hillary Clintoniga. Kohtumisel tulevad kõne alla Afganistaniga seotud küsimused. Samuti räägitakse NATOga seonduvast, sealhulgas suhetest Venemaaga. Peatutakse ka idapartnerluse ja energiajulgeolekuga seotud teemadel.

21. jaanuaril kohtub välisminister Paet New Yorgis ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooniga. Kohtumisel kõneldakse Afganistaniga seotud küsimustest ja vastloodud ÜRO naiste õigusi edendava agentuuriga (UN Women) seonduvast. Samuti arutatakse olukorda maailma kriisikolletes, sealhulgas Sudaanis ja Elevandiluurannikul. Räägitakse ka Eesti tegemistest ja panusest ÜROs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles