Sel nädalal täidavad peaministri kohuseid Ossinovski, Ligi ja Tsahkna (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt peaministri kabineti ukse kõrval.
Silt peaministri kabineti ukse kõrval. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas on sellel nädalal puhkusel, tema äraolekul täidavad valitsusjuhi kohuseid tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ning sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Sotside esimees Jevgeni Ossiniovski on peaministri ülesannetes esmaspäevast kolmapäevani. Reformierakonda kuuluv Ligi täidab peaministri kohuseid neljapäevast laupäevani ning Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna laupäevast esmaspäevani.

Vastavalt ministrite asendamise korrale on peaministri esimene asendaja tema äraolekul tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja teine asendaja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Kui mõlemad nimetatud ministrid on ära, siis asendab peaministrit vanim kohalolev minister.

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles