Narkojoobes narkoärikas üritas võlglasest kuriteokaaslast maha lasta

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ursel Veimann täna kohtupingis.
Ursel Veimann täna kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu

Ursel Veimann oli juba vahele jäänud katsega toimetada Eestisse rekordilist kogust uimastite lähteainet ja selle eest kohtus kümne aastase vangistuse saanud. Täna arutas Harju maakohus Veimanni süüdistust talle uimasteid keetnud kaaslase tapmiskatses.

«Ma loodan, et sa minu peale vimma ei pea,» teatas Ursel Veimann (30) kannatanu Raigo Tammele, kellele ta mullu 2. novembri õhtul Harjumaal Kosel ümberehitatud gaasipüstolist kuuli pähe lasta üritas.

Kokku neli kuulitabamust - jalga, näkku ja selga saanud kannatanu jäi ellu, sest tema vastane oli tol hetkel kõike muud, kui adekvaatne. Tamme pekstes ei saanud Veimann isegi hästi aru, miks ja mida ta parajasti teeb. Nagu ta kohtusaalis tagantjärgi tunnistas, oli mees sel hetkel nii narko- kui alkojoobes, olles eelnevalt manustanud kokaiini, GHBd, tõmmanud kanepit ja joonud viina ning õlut.

Sellises seisus võttis ta koos kahe samuti kohtu alla antud tuttavaga Tallinnas vastu otsuse minna viivitamatult Harjumaale Kosele Tammelt raha välja nõudma. «Millal sa ära maksad,» oli Veimanni ainus küsimus enne, kui ta vastasele sissejuhatuseks rusikaga vastu hambaid lajatas.

Seejärel sihtis Veimann püstolist kannatanu pead ja vajutas päästikule. Tamme päästis see, et ta tõmbas viimasel hetkel pea eest ja nii pääses ta kriimustushaavaga põsele. Järgnesid kaks lasku jalga ja valimatu peks. Kui kannatanu üritas minema joosta, surus Veimann relva vastu Tamme selga ja tegi kontaktlasu.

Lihaskudedesse jäänud kuul ei vigastanud õnneks elutähtsaid organeid ja sellega konflikt lõppes. Kannatanu varjus kortermaja trepikotta ja Veimann sõitis sõpradega koos tagasi Tallinnasse, kus ta esimesel võimalusel üritas Soome põgeneda.

Ise Tallinnas haiglasse pöördunud kannatanu üritas algselt jätta muljet, et ei tea, kes ja milleks teda tulistas. Kuid politsei sai asjale kiiresti jaole – nii paljastusid üks viimase aja suuremaid narkoärisid ja selle tagamaad.

Mis täpselt ja miks sel novembri pimedal õhtul Kose korterelamu ees toimus, loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles