Prokuratuur: Ojasoo lõi naist kaks korda jalaga (11)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo.
Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas, et teatrijuht Tiit Ojasoo lõi noort naistöötajat käega ning kahel korral jalaga.

«Menetlusega tuvastati, et Ojasoo tõukas kannatanut käega ja lõi teda kahel korral jalaga. Kannatanu ei kukkunud ning kõndis kiirel sammul sündmuskohalt minema, mõne aja pärast lahkus sündmuskohalt ka kahtlustatav,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas Postimehele.

Põhja prefektuur alustas Tiit Ojasoo suhtes kriminaalasja paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

«Oleme juhtunut kommenteerides seni öelnud, et uuriti Tiit Ojasoo poolt teise inimese löömist,» märkis Kallas.

«Prokuratuur ei pea õigeks vägivallajuhtumi kirjeldamist olukorras, kus kannatanu on soovinud lepitusmenetlust ning kriminaalmenetlus on lõpetatud,» märkis ta. Kuna aga meedias on avaldatud väga vastuolulist infot juhtunu kohta, andis prokuratuur siiski väärinfo ümberlükkamiseks selle lisainfo. 

Täna tegid kümme parlamendiliiget avalduse, milles nõudsid vägivalda tarvitanud teatrijuhi ametist vabastamist. NO99 nõukogu on aga otsustanud, et Ojasoo saab teatris jätkata, kui läbib psühholoogilise nõustamise programmi. 

Kriminaaluurimine Tiit Ojasoo suhtes lõppes umbes poolteist kuud tagasi lepitusmenetlusega. Ojasoo vabanes aprillis tema vastu esitatud kuriteokahtlusest, mille järgi ta aasta alguses lõi naiskaastöötajat. 

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles