NO99 nõukogu lükkas Ojasoo jätkamise üle otsustamise tulevasse nädalasse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo.
Teater NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu

Täna kogunes erakorraliselt NO99 teatri nõukogu, kes arutas kümne parlamendiliikme avaldust, milles nõutakse Tiit Ojasoo ametist vabastamist.

Riigikogu kõigi fraktsioonide esindajad, kokku 10 parlamendiliiget tegid eile ühise avalduse, milles nõudsid Ojasoo ametist vabastamist. Pöördumine oli adresseeritud ka kultuuriminister Indrek Saarele, kes vastas, et Ojasoo jätkamine või mittejätkamine on teatri nõukogu otsustada.

Nõukogu esimees Tõnis Arro ütles eile õhtupoolikul, et vestles tekkinud olukorra pärast muret avaldanud ministriga pikalt ning nõukogu otsustaski taas erakorraliselt koguneda.

«Pärast põhjalikku arutelu otsustati jätkata koosolekut järgmisel nädalal,» ütles Arro täna, pärast koosoleku lõppu Postimehele.

NO99 nõukogu kogunes nn Ojasoo-küsimuses ka möödunud nädala lõpus. Toona kuulas viieliikmeline nõukogu Ojasoo selgitusi ning otsustas seada tema teatris jätkamisele tingimused. Muu hulgas lepiti kokku, et avalikkuse hukkamõistu alla sattunud mees peab läbima psühholoogilise nõustamise programmi.

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas eile, et teatrijuht Tiit Ojasoo lõi noort naistöötajat käega ning kahel korral jalaga. «Menetlusega tuvastati, et Ojasoo tõukas kannatanut käega ja lõi teda kahel korral jalaga. Kannatanu ei kukkunud ning kõndis kiirel sammul sündmuskohalt minema, mõne aja pärast lahkus sündmuskohalt ka kahtlustatav,» kirjeldas sündmuse asjaolusid prokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Põhja prefektuur alustas Tiit Ojasoo suhtes kriminaalasja paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.

Loe lisaks:
Tiit Ojasoo ohvri avalik palve: soovin eluga edasi minna
Kümne parlamendiliikme avaldus: Tiit Ojasoo tuleb ametist vabastada
NO99 nõukogu saadab Ojasoo psühholoogilisele nõustamisele
Prokuratuur: Ojasoo lõi naist kaks korda jalaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles