Marina Kaljurand: kui ma presidendiks ei saa, astun parteisse (8)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Erlend Štaub

Kui sügisestel presidendivalimistel ei peaks välisminister Marina Kaljuranda edu saatma, astub ta Reformierakonda.

«Kui ma presidendiks ei saa, siis suure tõenäosusega ma lähen poliitikasse ja astun erakonda,» teatas Kaljurand täna peetud presidendikandidaatide debatil, vahendas ERRi uudisteportaal.

Varem on ta öelnud, et leppis välisministri ametisse astudes peaministriga kokku, et tema erakonnaliikmelisus tuleb arutlusele hiljem.

«Praegu, kus ma olen presidendikandidaadi kandidaat, siis ma ei pea seda sammu õigeks, kuna president ei sa kuuluda parteisse,» toonitas Kaljurand «Aktuaalsele kaamerale» mai alguses.

Kaljurand alustas nädalavahetusel toimunud Reformierakonna üldkogul peetud kõnet erakonda kiitva tooniga. 

«Erakonnal on ette näidata auväärne minevik ja saavutuste üle on põhjust uhkust tunda. Miks on Reformierakond olnud edukas? Vastan kodaniku ja valijana. Erakonna algusest peale on Reformierakonda iseloomustanud julge tulevikku vaatamine. Ma olen kindel, et Reformierakond, nagu mistahes erakond, saab püsida õigel teel ainult juhul, kui ta on kogu aeg näoga tuleviku suunas,» tõdes välisminister oma kõnes.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles