EL annab Tallinna-Helsingi tunneli tasuvusuuringuks ligi miljon eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Admiraliteedi basseinile
Vaade Admiraliteedi basseinile Foto: SCANPIX

Euroopa Liit eraldab Tallinna ja Helsingi vahelise raudteetunneli tasuvusuuringuks ligi miljon eurot, kirjutab Helsingin Sanomat.

Raha saab FinEst Link projekt, mida veab Uusimaa liit. Tasuvusuuring peab välja selgitama, kas Soome ja Eesti vahele tasub mere alla tunnelit ehitada, missugused on ehitamise tehnilised võimalused ja kuidas tunnel mõjutaks keskkonda. Vaetakse ka turvaküsimusi ja hinnatakse selle kasumlikkust ning võrreldakse alternatiive, sealhulgas laevaühenduse arendamist.

FinEst Linki projekti eelarve on 1,3 miljonit eurot, 75 protsenti sellest tuleb kesk-Läänemere programmist 2014-2020. Ülejäänud 25 protsenti tuleb Soomest ja Eestist, ütles Uusimaa liidu juhtiv ekspert Olli Keinänen. Tasuvusuuring peab olema valmis 2018. aasta veebruaris.

Teisipäeval eraldati ELi programmist toetust veel ka Helsingi ja Tallinna FinEst Smart Mobility projektile. Selle eelarve on 1,8 miljonit eurot, millest 75 protsenti saadakse EL-ilt.

Projekt hõlmab Tallinna Vanasadama ja Helsingi Jätkäsaari ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles