Meenutus: millised skandaalid on viinud asutuste juhid tagasiastumiseni

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseijuht Raivo Küüt pärast kiirusemõõtjate skandaali puhkemist siseministeeriumist hoovi kaudu lahkumas.
Politseijuht Raivo Küüt pärast kiirusemõõtjate skandaali puhkemist siseministeeriumist hoovi kaudu lahkumas. Foto: Andres Haabu

Eestis on viimastel aastatel paljud asutuste ja organisatsioonide juhid neid tabanud skandaalide tõttu tagasi astunud. Postimees teeb valiku viimaste aastate skandaalidest, mis on viinud tagasiastumiseni.

Tiit Ojasoo

Foto: Andres Haabu / Postimees

Täna teatas tagasiastumisest teatri NO99 juht Tiit Ojasoo. Sellele eelnes teisipäeval kümne riigikogu liikme avaldus, milles nad tegid kultuuriminister Indrek Saarele ja NO99 nõukogule avalduse, milles palusid näitlejannat löönud teatrijuhi Tiit Ojasoo ametist vabastada. Eelmisel nädalal sai avalikuks, et kehalise väärkohtlemise tunnustel käivitatud kriminaaluurimine Tiit Ojasoo suhtes lõpetati lepitusmenetlusega. Ojasoo vabanes aprillis tema suhtes esitatud kuriteokahtlusest, mille järgi lõi ta mitu korda naiskaastöötajat.

Tõnis Allik

Foto: Liis Treimann

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik teatas eile oma ametist lahkumisest. Allik esitas lahkumisavalduse pärast seda, kui tuli avalikuks, et ta on saanud kahtlustuse kahes kuriteoepisoodis. Kahtlustuse kohaselt käis Allik toitlustusoperaatori kliendiüritusel Saksamaal Oktoberfestil, mille kulud kattis operaator ja mille eest osutas Allik operaatorile teeneid. Teine episood on seotud välislähetusega, IT-alastele konverentsidele, kus ta käis koos suurhaigla IT-direktoriga. «Need kaks episoodi on seotud sellega, et ühel olid meie mõlema elukaaslased kaasas ja ühel oli IT-direktori elukaaslane kaasas ja politsei arvates on reisi] kulud ebaproportsionaalselt haigla kahjuks jaotatud,» rääkis Allik oma kahtlustuse kohta ise.

Neinar Seli

Foto: SCANPIX

Riigikohtus lõplikult korruptsioonikuriteos süüdi jäänud Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli teatas jaanuaris, et astub oma kohalt tagasi. Seli jätkas olümpiakomitee presidendi kohuste täitmist kuni 15. aprillini. Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis detsembri alguses, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises. Neinar Seli, kes oli nii Tallinna Sadama nõukogu esimees kui ka Eesti Olümpiakomitee president, hääletas Tallinna Sadama nõukogu 31. oktoobri 2013. aasta koosolekul otsuse poolt maksta Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot toetust.

Ahti Asmann

Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann esitas mullu 27. märtsil ettevõtte nõukogule avalduse enda tagasi kutsumiseks AS Eesti Raudtee juhatuse esimehe ametikohalt. Asmann astus tagasi pärast seda, kui sai avalikuks, et tema abikaasa oli kolme aasta jooksul ostnud sõidukile kütust raudteefirma krediitkaardiga. Asmann maksis skandaali puhkemise järel Eesti Raudteele tagasi 5000 eurot kütusele kulunud raha.

Marek Helm

Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Marek Helm esitas mullu 26. veebruaril rahandusminister Maris Laurile tagasiastumisavalduse seoses kriitikaga ameti tegevuste suhtes. MTA sai palju kriitikat näiteks ametisõidukite kasutamise kontrollimisel. Helm võttis nädal hiljem, 2. märtsil rahandusministri ettepanekul lahkumisavalduse tagasi.

Raivo Küüt

Foto: Andres Haabu / Postimees

2012. aasta oktoobris mõõtis politsei Ida-Virumaal kuude kaupa sõidukite kiirust ja määras 178 inimesele trahve taatlemata kiirusemõõtja andmete alusel. Töökoha kaotasid vastutavad politseinikud, kuid politsei siserahu taastamiseks pani lahkumisavalduse lauale ka peadirektor Raivo Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles