Balti riigid hakkavad üksteise diplomeid tunnustama

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti, Läti ja Leedu haridusministrid leppisid täna Pühajärvel lõppenud  kohtumisel kokku, et Balti riigid hakkavad üksteise diplomeid, tunnistusi ja muid kvalifikatsioone tõendavaid dokumente tunnustama automaatselt.

Kokkulepe puudutab eelkõige kvalifikatsioone, mis lubavad astuda ülikooli – keskkooli ja kutsekooli lõputunnistused ning bakalaureuse- ja magistridiplomid, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Automaatne tunnustamine vähendab riikide halduskoormust ning teenus on kodanikule kiirem. Praegu peab ühe Balti riigi kodanik diplomit teise riigi kooli või tööandjale viies arvestama üsna suure ajakuluga, sest diplomi või tunnistuse peab saatma eraldi kontrolli.

Tulevikus toimub kvalifikatsioonide tunnustamine automaatselt – iga riik teeb avalikuks ülevaate teiste Balti riikide automaatselt tunnustatavatest dokumentidest.

Konkreetsema mehhanismi lepivad Balti riigid kokku aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles