Jõhvis löödi taas politseinikku rusikaga näkku

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsib kallaletungi pealt näinud inimesi.
Politsei otsib kallaletungi pealt näinud inimesi. Foto: Raigo Pajula

Ida prefektuur teatas, et 16. juunil lõi 27-aastane mees Jõhvis ametikohustusi täitnud 24-aastast patrullpolitseinikku.

Viru Ringkonnaprokuratuuri sõnul lõi 27-aastane Juri 16. juuni pärastlõunal Jõhvi politseijaoskonnas ametikohustusi täitvat patrullpolitseinikku ühe korra rusikaga näo piirkonda, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu.

Prokuratuuri andmetel oli Juri toimetatud jaoskonda seoses varasema Jõhvis toimunud kaklusega, milles mees oli võimalik kannataja.

Joobeseisundis Juri oli meelestatud agressiivselt ja osutas vastupanu tema enda vigastuste fikseerimiseks vajalikule fotografeerimisele.

Mees peeti kahtlustatavana kinni võimuesindaja suhtes vägivalla toimepanemise paragrahvi alusel. Teo eest võidakse karistada rahalise trahvi või kuni viieaastase vangistusega.

Käesoleva aasta viie kuu jooksul on politseid tõsisemalt rünnatud 29. korral. Kui eelmisel aastal rünnati politseinikke tõsisemalt 61. korral, siis aasta varem oli see number pea sama suur ehk 62.

2015. aastal registreeriti kokku 108 kuritegu, kus kasutati võimuesindaja vastu vägivalda. 2014. aastal oli see number 232.

Viimane markantseim juhtum leidis aset 11. juuni ööl vastu pühapäeva kella kahe ajal, kui Vana-Viru tänaval asuva ööklubi turvamehed kutsusid politsei ära viima joobes ning agressiivselt käitunud meest. Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja temaga kaasas olnud 37-aastane mees lõi politseid rusikaga näkku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles