Algatusrühm kogub toetust Kallase valimiskogus ülesseadmiseks (13)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Valdo Ots (Sakala)

Rühm omavalitsustegelasi ning parlamendiliikmeid on alustanud toetusallkirjade kogumist pöördumisele Siim Kallase presidendikandidaadina valimiskogus ülesseadmise toetuseks.

Kallas ütles rahvusringhäälingule antud usutluses, et nii palju kui tema algatusrühma tegevusest teab, siis allakirjutajaid ikka on. «Lõplik nimekiri peaks - mitte väga kauges tulevikus - välja tulema ka. Täpset numbrit ma ei oska praegu öelda.»

Vastuseks küsimusele valmisolekust valimiskogus üles seatud saada vastas Kallas, et läheb lõpuni: «Niikaua, kuni mind esitatakse, olen ma kandidaat, sealhulgas valimiskogus.»

Postimees avaldab pöördumise täismahus:

«Meie, allakirjutajad, leiame, et Eesti vajab presidenti, kellel oleks laialdased kogemused rahvusvahelisest suhtlusest ja kes on osalenud Euroopa majanduslike ja poliitiliste protsesside juhtimisel.

Järgmine Eesti Vabariigi president peab olema kompetentne majandusküsimustes ning tõestanud ennast sisepoliitiliselt. Vajame intellektuaalselt võimekat presidenti, kes suudab avardada meie arvamusruumi ning tuua siseriiklikesse aruteludesse euroopalikku tunnetust.

Eeltoodust lähtuvalt oleme meie kohalike omavalitsuste volikogude liikmetena veendunud, et parim president Eestile oleks Siim Kallas. Toetame Siim Kallase kandidatuuri valijameeste kogus ülesseadmist sõltumata sellest, kuidas lõppevad parlamendierakondade omavahelised konsultatsioonid. Ühtlasi kutsume Eesti erakondi üles toetama Siim Kallase kandidatuuri eelseisvatel presidendivalimistel.»

Siim Kallas oli 1991-1995 Eesti Panga president, 1995-1996 Eesti Vabariigi välisminister, 1999-2002 rahandusminister ja 2002-2003 peaminister ning 2004–2014 oli Siim Kallas Euroopa Komisjoni asepresident.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles