Tugev tuul jättis tuhanded kodud elektrita (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul Pärnus.
Tugev tuul Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hommikul kella viie ajal tõusnud tugev tuul põhjustas kõige enam elektrikatkestusi Lõuna-Eestis. Neist suurem osa oli Võru- ja Põlvamaal. Vahepeal on ilmateenistus andnud ööseks rannikualadele esimese astme tormihoiatuse. Prognoosi kohaselt puhub tuul saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru sõnul on 59 rikkemeeskonda kogu päeva pingutanud, et elektrikatkestusi kõrvaldada. «Kella 18ks oli rohkem kui 10 000 majapidamisele vooluühendus taastatud. Praeguseks on vooluta veel ligi 15 000 majapidamist,» sõnas ta kella 19 paiku. «Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua,» lisas Sõõru.

Ilmateenistuse andmeil puhub täna lõuna- ja edelatuul 7 kuni 13, puhanguti 15 kuni 18 m/s. Saartel võivad tuulepuhangud küündida 23 meetrini sekundis.

23.24 «Üks suhteliselt õnnelik puu kukkumine täna õhtupoolikul Tallinnas Pirital, kus autod õnnestus vahetult enne teisaldada, sest enne aia peale prantsatamist toetus murdunud kask mõnda aega ladvaga teistele puudele,» kirjutas Postimehe toimetusele lugeja Epp, kes saatis ka sündmuskohast pilte.

Foto: Erakogu
Fotod:
Fotod: Foto: Erakogu

18.46 Näib, et Tartus on täna katusepanijatel käed tööd täis.

Foto: Kodulahendus OÜ
Foto: Kodulahendus OÜ
Fotod:
Fotod: Foto: Kodulahendus OÜ

18.23 Veel pilte tormist räsida saanud Tartust. Lähemalt vaata Tartu Postimehest. Esimesel kolmel pildil on näha rappida saanud Tartu Näituste hoonet.

Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

17.20 Eilsest tänaseni kestnud vihmasadu ja valjud tuuleiilid on Pärnus palju kurja teinud: kogu linn on oksarisu täis, siin-seal on maru lükanud ümber pürgikonteinereid ja rebinud lahti reklaamplakateid. Vaata pilte lähemalt Pärnu Postimehest.

Foto: Anu Villmann
Foto: Anu Villmann

16.25 Olgugi et tormised ilmaolud peatasid mõneks ajaks Saaremaa-Hiiumaa liinil laevaliikluse, väljub Kõrgelaid väikese hilinemise järel taas, vahendab BNS.

«Kõrgelaid väljub Triigist 16.30,» teatas Tuule Laevad enda koduleheküljel.

16.12 Paides vedas ühel sõidukiomanikul - murdunud puu kukkus Suur-Aia tänaval täpselt pargitud auto kõrvale, kirjutab Järva Teataja.

Foto: Lugeja foto

16.05 Samuti pidid tugeva tuule tõttu Pärnu Purjetamisnädalal EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapi raames osalevad 58 purjetajat täna leidma endale maiseid tegevusi, kuna väga tugeva tuule tingimustes ei olnud regati võistlussõitude läbiviimine sportlaste ohutuse tagamise kaalutlustel kuidagi võimalik.

15.56 Tormised ilmaolud peatasid mõneks ajaks laevaliikluse Saaremaa-Hiiumaa liinil, vahendab BNS.

«Seoses tugeva tuulega Sõru sadamas lükkus väljumine Triigi sadamast edasi,» teatas Väinamere Liinid enda koduleheküljel. Triigi-Sõru liini osas on uut infot oodata kella 16 ajal.

14.34 kella 14.30 ajal oli vooluta juba enam kui 20 000 klienti, kes Elektrilevi varustuspiirkonda kuuluvad.

14.29 Postimehe lugeja saatis meile pilte tormi laastamistöödest Võrus.

Foto: Postimehe lugeja
Foto: Postimehe lugeja

14.20 Tugev tuul langetas Rakveres puu. Vaata rohkem pilte Virumaa Teatajast.

Foto: Erki Lepp.
Foto: Erki Lepp. Foto: Erakogu

14.15 Postimehe lugeja saatis meile pilte tormituule tegudest Tartus. Nagu piltidelt näha, jäi murdunud puude alla ka bussiootepaviljon Puiestee tänaval.

Foto: Postimehe lugeja
Foto: Postimehe lugeja

13.20 Valgamaalane kirjutab, kuidas ka seal on tuul hulganisti räsinud. Nii oli puu teele kukkunud Kuigatsi bussipeatuse juures. Loe rohkem.

Foto: Ardi Truija

11.58  Pärnus murdis tugev tuul Kuninga tänava põhikooli ees maha  suure kasepuu. Maha langenud kask on endaga kaasa tõmmanud veel ühe väiksema puu.

Õnneks ei tabanud murdunud puud koolimaja esisel seisvat Paul Kerese büsti ja Jüri Vilmsi mälestuseks istutatud leinajalakat. Rohkem pilte näeb Pärnu Postimehest.

Foto: Anu Villmann

Anna katkestusest teada

Sõõru sõnutsi tuleks elektrikatkestusteks valmistuda klientidelgi: laadida mobiiltelefonide akud, kontrollida taskulampe või varuda küünlaid ja majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist, tuleks varuda joogivett. Samuti peaksid loomapidajad arvestama pikema elektrikatkestusega ja välja selgitama generaatori kasutamise võimalused.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul tehakse keskpingerikke korral kindlaks rikke ulatus ja saadetakse elektrita klientidele SMS rikke kõrvaldamise kohta.

Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.  

Maas vedelevat elektrijuhet või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektrijuhtmele ei tohi läheneda ega seda puudutada, kuna juhe võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi kümne meetri raadiuses.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles